Vloeren

We hebben er allemaal wel eens mee te maken, het uitkiezen van een vloer voor in je woning. Er zijn zoveel mogelijkheden dat de keuze wel eens moeilijk kan worden. Een vloer moet in de eerste plaats natuurlijk mooi zijn en passen bij je interieur. Maar daarnaast is het ook belangrijk om te bekijken hoe sterk een vloer is en of hij makkelijk te reinigen is. Jaren terug was het traditionele tapijt vrijwel in iedere woning terug te vinden. Tegenwoordig is het een mengelmoes van onder andere tapijt, pvc vloeren, laminaat, plavuizen en houten vloeren. Het kiezen van een vloer gebeurt steeds meer online. Alle mogelijkheden en prijzen staan overzichtelijk vermeld. Bij laminaatenparket.nl kan je ook een zeer uitgebreid assortiment vloeren vinden. Als je je keuze gemaakt hebt is er altijd nog een mogelijkheid om één van de winkels te bezoeken om je verder te laten adviseren.

PVC Vloeren

Een sterk in opkomst zijnde vloer is de pvc-vloer. De vloeren van polyvinylchloride worden steeds meer als vloerbedekking gebruikt. Ben je op zoek naar een vloer die geluiddempend werkt, warmte absorbeert en geschikt is voor vloerverwarming? Dan is een pvc-vloer wellicht de juiste keuze. Pvc-vloeren hebben een lange levensduur en zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden. PVC is een sterke kunststof, is makkelijk te reinigen en slijtvast. Pvc-vloeren vind je al vaak terug in scholen en bedrijven. Het intensieve gebruik is voor een pvc-vloer geen probleem. Ook voor hondenbezitters is een pvc-vloer een oplossing. De vloer is minder glad dan bijvoorbeeld laminaat of plavuizen. Voor je hond geeft dat meer grip en reinigen is ook zeer eenvoudig. Als je in een appartement woont zullen de onderburen ook blij zijn met je keuze voor een pvc-vloer. Het getik van de hondenpoten zal vrijwel niet hoorbaar zijn voor je onderburen gezien de geluiddempende werking.

Soorten PVC vloeren

E zijn verschillende soorten pvc-vloersystemen. Zo kunnen de pvc-vloeren vastgelijmd worden, maar een pvc-vloer kan ook geklikt worden. In tegenstelling tot de PVC vloeren die vastgelijmd worden, wordt de klik pvc-vloer zwevend gelegd. Daarom worden pvc-vloeren met een kliksysteem regelmatig op een ondervloer gelegd. Die ondervloer vormt een zachte laag tussen de harde ondergrond en de pvc-vloer. Bij laminaatenparket.nl kan je verder geïnformeerd worden over de vele mogelijkheden die er zijn. Als laatste keuze kan je besluiten om je vloer zelf te leggen of dat aan de vakman over te laten.

Leave a comment