Een beetje meer eco

We kunnen niet meer om de veranderingen rondom het klimaat heen. We moeten het één en ander veranderen. In deze blog vertel ik je hoe je een beetje bewuster met het milieu om kunt gaan. En nee, dat betekent niet dat je heel je levensstijl om moet gooien. Maar er moet wel wat veranderen anders is er straks geen gezonde planeet meer om onze levensstijlen op uit te oefenen. Dus laat me je wat tips geven. Je bent er in no-time aan gewend en dan heb je niet eens meer door dat je de planeet aan het ondersteunen bent. Lees je mee?

Laat de auto staan

Een hele simpele en eentje die we maar al te vaak horen; laat de auto voor wat het is en ga een keertje of meer met de fiets of de benenwagen. Je kan bij tweedehands fietsen Rotterdam hele mooie fietsen vinden voor een prikkie. Het is duidelijk dat de grootste CO2 uitstoot niet van auto’s komt maar ze zijn zeker verantwoordelijk voor een deel daarvan. Daarnaast is het ook beter voor je lichaam om wat meer in beweging te komen en soms naar je bestemming te lopen of te fietsen (als dit mogelijk is). Kijk, dan hebben we straks een gezonde wereld mét gezonde mensen.

Tasje? Nee, dank u

Een grote vervuiler is plastic. Het kan moeilijk zijn om plastic uit je levensstijl te weren omdat het zoveel wordt gebruikt. Het helpt om hier alert op te zijn en zo min mogelijk plastic flesjes en tasjes aan te schaffen. Daarnaast kan je je serveerder erop wijzen om geen rietje in je drankje te doen of zelf een herbruikbaar exemplaar mee te nemen. En ook voor andere producten kan er een plastic loos exemplaar gevonden worden, denk maar aan tandenborstels.

Dierlijke producten slaan we over

Het is een veelbesproken onderwerp en ik ga hem hier toch even aankaarten, dierlijke producten. De meeste mensen gebruiken al een stuk minder dierlijke producten dan tien jaar geleden maar het moet nog minder. Het merendeel van de grond in de meeste landen wordt gebruikt voor landbouw en veehouderij. En daarnaast is de veehouderij de grootste CO2 uitstootbron. Er zijn een hele hoop lekkere vervangers die de smaak en textuur nabootsen en de juiste voedingswaarden bevatten. Zo loop je niets mis en draag je een behoorlijke steen bij aan het welzijn van de wereld, de dieren die daarop wonen en het klimaat.

Leave a comment