Een natte barbecue!

Barbecue

Vorig jaar besloten mijn vrouw en ik een barbecue te houden voor onze vrienden. Onze vriendengroep is redelijk gelijk, namelijk een mengelmoes van vrienden en partners van de sportclub waar wij elkaar hebben leren kennen. Dat maakt dat het makkelijk is om met deze mensen af te spreken, want iedereen kent elkaar al. Er is geen sprake van formeel gebabbel of ongemakkelijke stiltes, want we gaan met zijn allen al zoveel jaren terug dat er  geen enkel geheim of gêne meer over is. Dat maakt het hartstikke gezellig. We besloten deze barbecue bij ons op de vlonder te houden, aan het water. Wat is er nou leuker dan lekker met zijn allen aan het water te hangen, lekker met een wijntje te kijken naar hoe de zon heel wat meters verderop in het water lijkt te zakken en oude herinneringen op te houden? Nou, een hoop, bleek achteraf.

Krak

Zodra iedereen er namelijk was, een mannetje of vijftien in totaal, was het behoorlijk krap op de vlonder. Dat mocht voor ons de pret niet drukken, je kruipt maar lekker bij elkaar op schoot of blijft er bij staan, dat is ook hartstikke gezond. Echter, terwijl ik de barbecue wil aansteken, hoor ik achter mij een gil en daarna flink wat gelach. Wat bleek? Twee mensen waren door de vlonder heen gezakt. Het hout – wat eerlijk gezegd ook best wel oud is – had het genadeloos begeven. Dit was niet meer te redden en uit angst voor meer slachtoffers besloten we de barbecue maar  door te zetten in de achtertuin. Ook harstikke leuk en er is trouwens meer plek. Maar achteraf, toen iedereen weg was en wij de troep hadden opgeruimd, zaten we toch even naar die vlonder te kijken. De vlonder is voor ons een van de favoriete plekken in ons huis en we baalden er goed van dat deze nu kapot was.

Privéfeest

Echter, we hadden nog twee weken vakantie en waren niet van plan die zomaar te verspillen. Online bestelden we flink wat hardhout en we gingen samen aan de klus. Een echte relatietest volgens velen, maar bij ons verliep dit hartstikke soepeltjes. Ik had ook niet anders verwacht. Uitmeten, op maat snijden, timmeren en foutjes maken: het hoort er allemaal bij. Na drie dagen zwoegen in de hete zon lag onze nieuwe vlonder er weer. Die avond besloten we er samen een barbecue op te houden. Maar deze keer zónder onze vrienden. Die vlonder moest immers eerst door ons ingewijd worden.

Leave a comment