Tuinplagen: Zo bestrijd je ze

De tuin is voor veel mensen een ontzettend fijne plek, waar ook graag veel tijd wordt doorgebracht. Of je nu graag met je familie barbecuet in de zomer, of liever in je eentje met je groene vingers in de weer bent, een tuin kan veel genot met zich mee brengen. Helaas brengen al je mooie planten ook nog al eens andere dingen met zich mee, namelijk; tuinplagen. Slakken, kevers, gaatjes in je mooie planten. Hoe los je dit nu op?

De plaag

Tuinplagen gebeuren bij bijna iedereen wel eens. Gezonde planten zijn heel mooi, en dat vinden alle beestjes van deze wereld helaas ook. Er zijn veel verschillende soorten plagen die je kan meemaken in je tuin. De meest voorkomende zijn wel verschillende soorten kevers, larven en luizen die zich tegoed doen aan de prachtig groene bladeren van je planten. Ook heb je insecten, zoals de buxusrups, die hele planten kunnen laten afsterven. Dan heb je natuurlijk nog wespen, die niet alleen naar zijn voor de planten, maar vaak ook voor de mensen die rustig limonade proberen te drinken in de tuin.

De bestrijding

Gelukkig zijn er bedrijven als Rood Met Zwarte Stippen, die het bestrijden van tuinplagen, van alledaags tot buitengewoon, weer aangenaam en prima te doen maken! Deze bedrijven leveren veel verschillende producten aan huis, allemaal geschikt voor het bestrijden van specifieke plagen. Probeer er dus eerst goed achter te komen waar je precies last van hebt. Hoe ziet de schade eruit, en als je daar achter kan komen; hoe zien de beestjes eruit? Heb je last van meerdere beestjes tegelijkertijd, en zijn er ook larven? Voor veel soorten kevers en hun larven worden er bijvoorbeeld parasitaire aaltjes gebruikt, die de beestjes doodmaken en vervolgens geen verdere schade toebrengen aan je planten. Tegen bladluis en wollige dopluis worden lieveheersbeestjes gebruikt. Voor wespen kan wellicht een imitatie wespennest werken. Zo is er voor elke plaag wel wat!

Geen paniek dus, als je op een dag gaatjes in je bladeren ontdekt of er wel heel veel wespen bij je drankje zitten. Dit is redelijk makkelijk te bestrijden. Ga goed na wat het precies is waar je tuintje last van heeft, of het meerdere beestjes zijn of dat het 1 soort is, en of er ook al larven zijn,  en bestel vervolgens de passende materialen om deze tuinplaag te bestrijden. Het is even een geworstel, maar voor je het weet is je tuintje weer zo goed als nieuw. Veel succes!

Leave a comment