De meest voorkomende woonkeuzes

Wanneer je uit huis gaat of gaat verhuizen, kom je voor allerlei keuzes te staan. De zogenaamde ‘woonkeuzes’. Iedereen pakt dit anders aan, vaak aan de hand van prioriteiten. Voor je dus kan gaan kijken naar een nieuwe woning moet je eerst weten wat je wilt en wat er allemaal kan. in deze blog vertel ik je over de allerlei woonkeuzes. Lees je mee?

Ruimte in het budget

Zojuist zei ik al dat je prioriteiten moet stellen. Dit heeft onder andere te maken met het budget. Niet iedereen heeft een zak met oneindig veel geld en dus moeten er keuzes gemaakt worden. In bijna alle gevallen heb je een hypotheek nodig. Praat zo snel mogelijk met een specialist zodat je weet hoe hoog je lening is. Dan kan je vervolgens kijken naar welke huizen binnen dat budget passen. Kijk op de website van Hypotheekrente.nl en vraag naar de actuele hypotheekrente (voor jouw situatie).

De perfecte locatie

Waar ook veel over na wordt gedacht, is de locatie. De één woont graag op het platteland waar de ander liever in de stad woont. Voor sommigen mensen is het ook een keuze om bijvoorbeeld dichtbij scholen te gaan wonen als jonge kinderen de basisschoolleeftijd bereiken. Of wellicht kies je ervoor om dichter bij je werk te gaan wonen. Omdat je nu enorm ver woont of omdat je gewoon van al die files af wilt. Zoals je ziet: enorm veel redenen en overwegingen. Wat is jouw perfecte locatie?

Kopen of huren

Voor veel mensen is het ook een keuze of ze voor huren of kopen kiezen. De meeste mensen beginnen met huren om later in hun leven een huisje te kopen. Meestal wordt er na de koop van een huis opnieuw gekozen voor een koop in verband met de hypotheek of, simpelweg, waar je in leven bent nu qua werkzekerheid en geld.

Ideeën voor de toekomst

Je moet soms ook een beetje de toekomst inschatten. Dat is altijd een kwestie van gokken. Gelukkig kan je soms wel met een beetje zekerheid het risico wagen. Bijvoorbeeld als je een nieuw contract hebt getekend, dan is de kans groot dat je wel een poosje nog op dezelfde werkplek blijft. Wanneer je een nieuwe hypotheek nodig hebt, kan je kiezen voor een hypotheekrente van 5 jaar of van 30 jaar. Wanneer je niet lang denkt op dezelfde plek te blijven, is de kortere rentetijd voordeliger. Als je denkt: ‘ik heb mijn permanente plekje gevonden’, dan kan je beter voor de langere rentetijd kiezen.

Leave a comment