Thuis trouwen: met deze tips organiseer je je droombruiloft thuis

Thuis trouwen is een hele mooie manier om elkaar het ja-woord te geven. Er zijn verschillende redenen dat stellen kiezen om thuis te trouwen. Misschien hechten jullie wel een sentimentele waarde aan het huis en willen jullie de bruiloft zo intiem en persoonlijk mogelijk houden. Of misschien doen jullie het wel om financiële redenen. Wat je reden om thuis te trouwen ook is, het belangrijkste is dat het een mooie en onvergetelijke ceremonie wordt. Met deze tips organiseer je een prachtige bruiloft in je eigen huiselijke omgeving!

Maak gebruik van de ruimte

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je gebruik maakt van de indeling en ruimte van jouw huis. Heb je een grote achtertuin met genoeg ruimte om een grote groep mensen te ontvangen? Dan is het verstandig om daar gebruik van te maken en je bruiloft te plannen in de zomer zodat je enigszins verzekerd bent van goed weer. Ben je van plan om het allemaal heel klein en intiem te houden, dan volstaat misschien jouw woon- of eetkamer wel. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de ceremonie op een andere locatie te houden en dan met z'n allen naar het huis te verplaatsen voor het feest. Het kan verstandig zijn om de hulp van een weddingplanner in te schakelen als je niet zeker weet hoe je de ruimte in je huis moet indelen.

De juiste aankleding

De aankleding maakt natuurlijk de bruiloft. Denk aan een mooie boog van bloemdecoratie, mooie tafelkleden en andere pronkstukken. Een leuke manier om je bruiloft zo persoonlijk mogelijk te maken is door de ruimte te versieren met foto's van jullie relatie samen door de jaren heen. Nu kun je ervoor kiezen om deze uit te printen, maar je kunt ook gebruik maken van tv beeldschermen waarop je een mooie diashow vertoont van de leukste foto's. Het leukste is als je meerdere beeldschermen hebt, dus naast het gebruik van je eigen tv kun je ook een extra tv huren. Deze tv's worden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld presentaties, maar je kunt ze ook prima inzetten voor een diashow van foto's.

Het comfort van de gasten

Ook al wordt de bruiloft thuis gehouden, voor jullie gasten is het belangrijk dat ze zich comfortabel voelen. Zorg voor voldoende zitplaatsen, een aparte hoek in de tuin voor rokers, een goed verzorgde catering en genoeg toiletten. Je zou kunnen overwegen om een aantal Dixie wc's te huren voor buiten, zodat er geen rij van ongeduldige mensen ontstaat voor jullie badkamer. Bovendien is het minder erg als de gasten die een glaasje teveel op hebben een rotzooitje maken van de gehuurde wc's, dan jullie eigen badkamer.

Leave a comment