energie zakelijk

Kantoor aan huis: zakelijke energie regelen

In Nederland is het aantal zzp’ers de laatste jaren flink gegroeid. Er zijn steeds meer mensen die de voordelen inzien van het ondernemerschap en vanuit een kantoor aan huis beginnen met een eigen bedrijf. Voor een eigen onderneming moet je enkele dingen regelen, waaronder zakelijke energie. Waar particuliere energie voor zzp’ers eerder vaak aantrekkelijker was om af te nemen bij een kantoor aan huis kun je tegenwoordig ook zonder zorgen kiezen voor energie zakelijk. Wat voor jouw bedrijf de beste keuze is, hangt af van een aantal aspecten. Om de juiste beslissing op het gebied van zakelijke energie aan huis te nemen, hebben we hier wat tips en tricks voor je uitgeschreven.

Zakelijke energie is voordeliger geworden

Een van de grootste redenen waarom ondernemers met een kantoor aan huis steeds vaker kiezen voor zakelijke energie is omdat de tarieven hiervoor aantrekkelijker zijn dan ooit. Waar zakelijke energie ‘vroeger’ best duur kon zijn in dit soort gevallen, ben je vandaag de dag niet per se goedkoper uit wanneer je gebruik maakt van je particuliere energie, helemaal niet wanneer je veel energie verbruikt. Dat komt omdat leveranciers van zakelijke energie in verhouding meer stunten met de zakelijke prijzen dan met de particuliere prijzen. Dat betekent dat je bij een zakelijk energiecontract vaker kunt profiteren van hoge kortingen of welkomstcadeaus dan wanneer je op je particuliere energiecontract teert in je kantoortje. Je vindt de beste zakelijke energiedeal door online een energievergelijker te gebruiken. Op Minder.nl vind je zo’n handige tool waarmee je snel weet welk energiebedrijf het beste bij jouw verbruik past.

Snelle service bij zakelijke energie

Een ander groot voordeel van zakelijke energie is dat je als zakelijke klant anders wordt behandeld. Dat klinkt misschien niet heel eerlijk, maar het gebeurt wel. Bij zakelijke energieleveranciers word je namelijk sneller geholpen bij een probleem of vraag omtrent je energie zakelijk dan wanneer je een zakelijke vraag hebt bij een particuliere leverancier. Dit is het geval omdat zakelijke energiebedrijven puur gericht zijn op de zakelijke klant. Ook doen zij er uiteraard alles aan om jou niet als klant te verliezen. Dat is wel zo prettig wanneer je een dringende vraag hebt omtrent je zakelijke energiecontract. Dit klinkt alsof je per direct over moet stappen op een zakelijk energiecontract, helemaal wanneer je weet dat je een deel kunt aftrekken bij de Belastingdienst. Aan het aftrekken van geld zitten echter wel wat voorwaarden aan vast.

Zakelijke energie aftrekken bij Belastingdienst

Wanneer je thuis energie voor zakelijke doeleinden gebruikt, of dat nou vanuit een particulier of zakelijk energiecontract komt, mag je bij bepaalde voorwaarden geld aftrekken bij de Belastingdienst. Beschik je over een kantoor met een eigen opgang en eigen sanitair? En is deze ruimte bij wijze van verhuurbaar aan iemand die je niet kent? In dat geval kun je een berekening maken welk deel je van de btw van de energie mag aftrekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kantoor in je garage of aan een apart gebouw op je grond. Hier moet het grootste deel van je werkzaamheden plaatsvinden, wil je in aanmerking komen. Omdat het hierbij niet uitmaakt of je een zakelijke of een particuliere afnemer bent, is dit voor beide partijen voordelig. Onze conclusie? Doe voor beide gevallen een energiecheck en bekijk waar je voor jouw energieverbruik per jaar voordeliger uit bent.

Leave a comment