De staande kapstok is terug van weggeweest

Wanneer je je entree eens flink gaat aanpakken, dan is het eerste waar je aan denkt de kapstok. Logisch, want je wilt wel dat je hele gezin en alle gasten die je krijgt hun jas goed kunnen ophangen. Maar er zijn nogal wat kapstokken beschikbaar. Van losse haakjes die je zelf aan de muur schroeft tot ingewikkelde constructies die met metalen draden vanaf je plafond hangen. Allemaal leuk en aardig, maar waar is de staande kapstok gebleven? Nou, ik kan je melden: die is echt terug van weggeweest. Een staande kapstok straalt een bepaalde klasse uit en je schuift 'm gemakkelijk aan de kant (met jassen en al) als je wilt stofzuigen of dweilen. Daarbij is deze kapstok tegenwoordig in allerlei soorten en materialen verkrijgbaar.

Een staande kapstok klinkt toch wat oubollig

Zeg jij staande kapstok, dan denk ik aan een bruin café, met van die smyrna kleedjes op de donker eiken tafels. Ja toch? Maar dat imago is al lang verleden tijd. Je kunt deze kapstokken nu ook in hele moderne varianten kopen. Metaal met hout bijvoorbeeld. Of alleen metaal. Met een ring onderaan waar je je paraplu in kunt zetten. Of natuurlijk zonder die ring. Ook een kapstok met een stang met hangers eraan is een goede optie. Zorg dan wel dat je er één op wieltjes kiest, dan kun je er nog bij, achter en onder komen als dat nodig is.

Wat doe je met de rest van je entree?

Er MOET natuurlijk een spiegel komen te hangen. Je wilt immers zeker weten dat je goed verzorgd de deur uitgaat en zo'n laatste check is dan wel heel handig. Kies dus een mooie spiegel, bij voorkeur met een randje waar je je lippenstift op kunt leggen. Ook een haakje voor de sleutels is belangrijk. Zo raak je je sleutels nooit meer kwijt en het wordt al snel een gewoonte om de sleutels op te hangen en weer mee te pakken voor je de deur uitgaat.

En dan de kleur

Je wilt dat mensen zich welkom voelen. Kies daarom voor warme kleuren in je entree. Zorg er wel voor dat de kleuren passen bij de rest van de benedenverdieping, anders is de overgang erg groot. Hou je niet van kleur? Kies dan gewoon voor wit op de muren, maar maak er met accessoires wat gezelligs van. Het lijkt misschien gek om een plant in de hal te zetten, maar één plantje kan al een groot verschil maken.

Leave a comment