3 tips hoe je bespaart op je interieur

Wil jij je huis leuk inrichten, maar wil of kan je hier niet te veel geld aan besteden? Dan ben je bij deze blog op het juiste adres! Voor mij is het al jarenlang een hobby om met zo min mogelijk middelen een zo leuk mogelijk resultaat te behalen. En dat doe ik niet alleen voor de inrichting van mijn huis, maar ook bijvoorbeeld voor cadeaus (die ik zelf maak) of als ik kook. In deze blog geef ik je een paar tips over goedkope manieren van interieurdesign. Lees meer en raak geïnspireerd!

Foto’s geven sfeer

Niets is leuker en persoonlijker dan foto’s aan de muur. Dit kunnen foto’s zijn van een bijzondere vakantie, foto’s van je favoriete natuurgebied of stad, foto’s van een avond met vrienden of foto’s van je huisdier. Met je foto’s laat jij meteen iets van jezelf zien. En elke keer dat jijzelf naar de foto’s kijkt zul je een herinnering of een gedachte krijgen over wat er op je foto te zien is. Want je weet het, een beeld zegt meer dan duizend woorden… Nou kan het best prijzig zijn om foto’s te laten afdrukken bij een gespecialiseerde winkel. Maar je kan het ook zelf doen! Koop hiervoor goede inkt cartridges en eventueel wat dikker papier. Je zult verstelt staan van het resultaat!

Kaarsjes geven sfeer

Nog zo een sfeermaker, kaarsjes en waxinelichtjes. Dit natuurlijke licht is een stuk vriendelijker dan een tl-buis, en je zult merken dat een kaarsje je kamer meteen gezellig maakt. Nou kan je kaarsen natuurlijk in een kaarsenstander doen die je ergens koopt, maar het kan ook makkelijker. Doe waxinelichtjes bijvoorbeeld in een lege glazen pot. Wat dacht je van een pindakaas pot, of een pot waar groente in heeft gezeten? Maak deze wel eerst goed schoon. Je kan dikke kaarsen ook gewoon op een bord zetten, ziet er ook hartstikke leuk uit. De was die van de kaars afsmelt stroomt op het bord en dit geeft een leuk effect. Net als een kaars in een lege wijnfles. Zo waan je je meteen in een leuke bruine kroeg!

Hergebruik

Je hoeft niet alles nieuw te kopen, hergebruiken kan vaak ook! Juist als je spullen voor iets anders gebruikt dan waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn kan dit een leuk effect geven. Zo kan je een plant in een dure bloempot doen, of in een oude pan die je niet meer gebruikt. Je kan een oud t-shirt weggooien, of je kan er een kussensloop van maken.  Veel dingen zijn best makkelijk zelf te maken, online zijn er veel tips te vinden. Wees niet bang om te experimenteren! Ik ben benieuwd met welke ideeën jij allemaal komt.

 

 

Leave a comment