Badkamerhemel

Soms blijf je wat langer hangen in iemands badkamer. Gewoon omdat je hem zo aan het bewonderen bent. Alles ziet er zo mooi en perfect uit dat je je ogen niet kan geloven. Als je terugkomt aan tafel roep je dan ook uit wat een mooie badkamer ze hebben. Trots vertellen ze over de keuzes die ze daarbij gemaakt hebben. De andere gasten gaan nu ook een voor een naar de wc, puur om de badkamer te bewonderen. Zo had ik laatst het geluk dat de wc beneden al bezet was en de gastheer vertelde dat ik boven ook kon gaan. En daar belandde ik dus in een badkamerhemel.

Karakter uitstralen

Het eerste dat me opviel, waren de mat grijze wandtegels. Wat een mooi effect gaf dat. Het heeft de uitstraling van beton, waardoor het er stoer uitziet en toch sjiek is. Je zag de voegen nauwelijks, dus zag het er heel strak en schoon uit. Het is toch wel een heel verschil als je zelf de inrichting van je badkamer kiest, dan als je je oude badkamer houdt zoals hij is. Natuurlijk, het belangrijkste is dat het functioneert en er netjes uitziet. Maar er gaat toch niets boven een nieuwe badkamer waarbij overal goed over nagedacht is. Het enige dat mijn vriend en ik veranderd hadden aan onze badkamer, was het vervangen van het douchegordijn. Misschien was het toch weleens tijd geworden om te gaan investeren in een mooie badkamer. Degene die ik nu had gezien, inspireerde mij om het idee voor te leggen aan mijn vriend.

Positieve reactie

Ik was benieuwd wat mijn vriend ervan zou vinden. Gelukkig reageerde hij positief. Het was hem zelf laatst al opgevallen dat de schroefjes van de wc-bril doorgedraaid waren. De bril bleef dus een beetje los zitten. Het was überhaupt een oud ding. Dus een nieuw toilet vond hij zeker een goed idee. Maar nu we in onze badkamer stonden en eens goed om ons heen keken, was het evident dat ook onze wastafel, douche en tegels op zijn minst wat gedateerd waren. Zo waren er bij ons wel van die dikke voegen te zien tussen de tegels. Op sommige plekken kreeg je het niet meer mooi wit. We waren even stil en zeiden toen beiden dat het allemaal eigenlijk wel toe was aan vervanging. Het was tijd dat ook wij onze eigen badkamerhemel gingen creëren, zodat ook wij gasten met een gerust hart naar onze badkamer konden wijzen.

Leave a comment