Met deze tips ziet jouw tuin er op en top gezellig uit!

Wil je graag wat meer gezelligheid creëren in de tuin? Met het voorjaar op komst is het weer tijd om aan de tuin te werken. Je wilt tenslotte dat je tuin er mooi en gezellig uit ziet voor de aankomende lente en zwoele zomeravonden! Hoe creëer je nou echt gezelligheid in je tuin? Met deze simpele tips ziet jouw tuin er straks op en top uit!

Bloemetjes en bijtjes

Begin met het planten van mooie, kleurrijke bloemen. Een tuin vol bloemen en planten ziet er enorm gezellig uit en maakt een mens gelukkiger. Bovendien maak je met een mooie variatie van bloemen ook insecten zoals vlinders en bijen enorm gelukkig. Zeker in deze tijd is het goed om erbij stil te staan dat we de met uitsterven bedreigde bijen en vlinders kunnen helpen door simpelweg bloemen te planten. Heb je een schutting of muur in de tuin en wil je die wat opvrolijken? Dan kun je ervoor kiezen om een klimop te planten. Je hebt hele mooie klimop planten, zoals de groenblijvende clematis, die het hele jaar door voor een mooie sfeer zorgen. De groenblijvende clematis heet zo omdat deze ook in de winter haar mooie groene kleur behoudt. En in het voorjaar bloeit de clematis vol met prachtige bloemen.

Decoraties en ornamenten

Plaats wat mooie ornamenten in de tuin om de boel op te vrolijken en te decoreren. Denk bijvoorbeeld aan grote aardepotten, vogel badjes, tuin meubilair, lantaarntjes en string verlichting. Of een mooi stenen beeld zoals een grote Boeddha. Als je een muur of schutting hebt kun je deze ook decoreren met mooie wanddecoratie. Bijvoorbeeld een vrolijk wandkleed of een antieken spiegel. Je kunt kiezen om een bepaald thema in je tuin te verwerken en allerlei decoraties te gebruiken die ermee te maken hebben. Vaak kun je bij grote vlooienmarkten en tweedehands winkeltjes leuke vintage decoratie vinden voor in de tuin. Heb je een of meerdere grote stevige bomen in de tuin staan? Maak er gebruik van! Je kunt er bijvoorbeeld een hangmat in hangen, of een hangstoel. Dit maakt je tuin super gezellig en knus. Bovendien is het in de zomer heerlijk om weg te luieren in een hangmat in de zon met een goed boek. 

DIY met pallet hout

Wil je wat meer hout verwerken in je tuin en ben je handig? Dan kun je ervoor kiezen om zelf tuinmeubilair te maken van bijvoorbeeld pallet hout. Met pallet hout creëer je een hele trendy uitstraling. Bovendien is het een leuke manier om pallet hout te recyclen. Op YouTube en Pinterest vind je tal van tutorials en creatieve ideeën van wat je allemaal met pallet hout kunt doen. Zet bijvoorbeeld een bank in elkaar en bedek deze met gezellige kussens. Maak een bijpassend tafeltje van pallets en je hebt een gezellig zithoekje in elkaar geklust!

Leave a comment