Maak je tuin tot een sprookje met led lampen

Voor een ieder met een prachtige tuin, voortuin of achtertuin, een voetbalveldje, of zelfs een balkon. Is het niet heerlijk om je eigen plekje te versieren met spulletjes om het zo gezellig mogelijk te maken? Niet alleen de binnenkant van je huis verdient een mooie inrichting, de buitenkant ook! Denk aan mooi tuin meubilair zoals een picknick tafel, parasol, of ligstoelen. Maar ook bes led buitenverlichting doet het erg goed, zeker in de winter! Hoe gezellig is het om uit je raam te kijken en een mooi verlichte voortuin, achtertuin, of veldje te zien? Geeft toch een beetje een Kerst-gevoel, als je begrijpt wat ik bedoel!

Zorg.

Een mooi huis kenmerkt zich om de zorg die men erin heeft gestoken. Dat betekent dat het van binnen mooi samengesteld is in meubilair, kleuren, maar ook stoffen, en dat het schoon is. Een rommelig huis met een chaos aan kleuren, spullen en stoffen insinueert da de bewoner het niet uitmaakt hoe het huis erbij staat. Dit zie je ook wel eens terug in de tuin. Wie kent er niet iemand met een rommelige voortuin, vol onkruid en overwoekeringen en dode planten. Het staat er verwaarloosd bij, en dat is zonde want een mooi tuin vol planten kun je vrij snel weer op de rails krijgen. Zonlicht, bijknippen en water doen al snel wonderen. Een tuin is dan ook een levend organisme! Hou je tuin en je huis in orde voor ruimte en orde in je hoofd. A clean house is a clean mind, zeggen ze toch altijd?

Led lampen.

In je tuin wil je waarschijnlijk geen echt vuur hebben. Dit zou brandgevaarlijk zijn en mogelijk met kleine kinderen er omheen te onhandig. Wat voor soort lampen wil je dan in je voortuin? Je wilt lampen die lang mee gaan, een mooi afwisselend licht afgeven, en onschadelijk zijn. Als het kan, nog duurzaam en goed voor het milieu ook. Nou, sinds kort kan dat! Led lampen zijn erg duurzaam en erg bestedig tegen het lekkere Nederlandse weer. Buitenverlichting moet tegen regen en wind kunnen, en niet snel kortsluiting veroorzaken. Daar hoef je je bij led lampen niet snel druk om te maken. Ook geven deze lampen allerlei soorten afwisselbaar licht; wil je zacht geel licht, of juist wat feller wit licht in de voortuin, om de voordeur te kunnen zien?
Aan jou de keus!

Led lampen zijn niet de typische koude TL-lampen in de dokterspraktijk. Led lampen kun je tegenwoordig zelfs op zonne-energie inschakelen! Dan heb je helemaal geen elektriciteit meer nodig.
Ga jij aan de slag?

Leave a comment