Kindling cracker: makkelijk hout kloven voor de hottub

Ik ben echt dol op mijn hottub in de tuin. Zomer en winter maak ik tijd om daar even een paar uurtjes per week in te ontspannen. Ik vind het heerlijk. Ik geniet van de warmte rond mijn lichaam terwijl ik tegelijkertijd heerlijk buiten kan zijn. Naast me op de badrand staat een glaasje wijn of een gezonde groentecocktail, afhankelijk van mijn bui. Als ik mezelf erg verwen zet ik er ook nog een paar heerlijke toastjes bij. Zo kom ik tot rust en kan ik er de volgende dag weer helemaal tegen. Maar het warm maken van die hottub vind ik wel een hele opgave. Het hout moet vaak nog gekloofd worden en daar ben ik niet echt goed in. Een grote, sterke man die dat voor mij kan doen heb ik niet voorhanden dus die taak komt echt op mijn schouders terecht. Natuurlijk, het is gelijk een mooi sportmoment, maar eerlijk gezegd ga ik er steeds mee tegenop zien. Tot ik tegen een heel handig apparaatje aanliep: de kindling cracker.

Kindling cracker: hout kloven voor watjes

Met de kindling cracker ging het hout kloven opeens een stuk makkelijker. de kindling cracker is uitgevonden door een 13 jarige scholiere. Ayla Hutchinson deed mee aan een schoolproject op haar school in Nieuw Zeeland en bedacht dit hele handige apparaat. De kindling cracker maakt je enorme houtblokken een stuk kleiner en dat is handig want kleinere stukjes hout branden makkelijker en branden ook schoner. De kindling cracker is gemaakt van gietijzer en weegt ongeveer vier en een halve kilo. Je zet het blok hout in het apparaat en je geeft er een paar flinke kloppen op en het hout splitst zich mooi in tweeën. Het is een stuk veiliger dan dat jijzelf of iemand anders het hout vasthoudt terwijl de bijl ernaartoe vliegt. En het is een stuk makkelijker. Zelfs mij lukt het nu en ik ben best een watje als het gaat om hout kloven.

Genieten van de hottub

Dankzij de kindling cracker zie ik er niet meer zo tegenop om mijn hottub klaar te maken. Al als ik op mijn werk ben, geniet ik al van het vooruitzicht om ‘s avonds weer in de hottub te stappen. Het maakt dat mijn werkdag wat sneller gaat omdat de beloning wacht. En dat houtkloven doen we nu gewoon even. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn armspieren er wel baat bij hebben!

Leave a comment