TV liften: richt je huis economisch in

Dit nieuwe jaar komt bij mij met veel voornemens. Een ding staat in ieder geval vast. Ik ga kleiner wonen. De laatste jaren woonde ik in een groot huis. Op zich heel erg mooi en ruim, maar ik ging me steeds meer afvragen of ik al die ruimte wel nodig had. En het gekke is dat als je een groot huis hebt, je ook steeds mee gaat verzamelen. Mijn ruime kamers kwamen vol met troep te staan. Spullen waarvan ik regelmatig dacht: wat moet ik ermee? Maar ja, ik had ze nu eenmaal en je weet maar nooit waarvoor je ze opeens kan gebruiken. Toch ging ik me meer en meer ergeren. Bovendien kostte het schoonmaken ook heel veel tijd en dat was het me uiteindelijk niet waard. Ik bedacht me dat als ik kleiner ging wonen, ik hier gewoon vanaf zou zijn. Ik las toevallig een artikel over een tiny house en dat sprak me erg aan. Niet dat ik daar nu gelijk in trek, maar de gedachten erachter vond ik wel mooi. En dus ga ik verhuizen.

TV liften: geven meer ruimte

Ik heb een huis gevonden en het is een stuk kleiner dus dat betekent dat ik nu echt heel economisch moet gaan inrichten. Ik heb al veel weggedaan, maar bepaalde dingen wil ik toch wel houden. Aan mijn televisie ben ik gehecht, dat geef ik eerlijk toe. Na een dag hard werken kruip ik graag achter het scherm om gewoon even helemaal niets meer te doen. Tegelijkertijd vind ik ook dat de televisie erg vele ruimte inneemt tegen mijn niet meer zo lange en eindeloze muren. Ik heb ook nog een paar mooie schilderijen die ik wil ophangen dus ik moet creatief zijn. Een vriend wees me op TV liften. Dat bleek voor mij de ideale oplossing. Met elektrische TV liften kun je makkelijk je scherm wegwerken. Bij mij verzinkt hij nu in de kast zodat, als ik geen TV kijk, er ook geen TV is. Ik vind dat ook erg mooi want zo’n scherm is wel prominent aanwezig, maar niet echt een kunststuk.

Kleiner wonen: rustiger

Ik merk nu al dat kleiner wonen me meer rust geeft. Ik heb niet zoveel troep meer om me druk over te maken en schoonmaken is zo gebeurd. Zo leef ik economisch en eenvoudig en het drukt de woonlasten zodat ik meer geld over heb voor andere, leuke dingen. En dat lijkt me een mooi begin van dit nieuwe jaar.

Leave a comment