Hoe scoor ik de beste energiedeal voor mijn bedrijf?

Ondernemers opgelet: wil je besparen op je zakelijke energie maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen; er is een aantal hele eenvoudige manieren om met gemak geld te besparen op je zakelijke energiecontract. Op die manier houd je net wat extra geld over per maand dat je kunt investeren in je bedrijf. Een groot deel van ondernemers heeft helemaal niet door dat de maandelijkse kosten voor een zakelijk energiecontract vaak de hoogste kostenpost per maand is op de huur of hypotheek van het kantoorpand na. Kortom: tijd om daar iets aan te doen! Met onderstaande tips scoor je de beste energiedeal voor je bedrijf en betaal je dus nooit meer te veel voor je zakelijke energie.

Blijf niet hangen bij een energieleverancier

Een van de eerste punten waar je op moet letten, is dat je regelmatig van energieleverancier moet wisselen. Misschien herken je het wel: je hebt een paar jaar geleden door energie zakelijk vergelijken een interessante energiedeal gescoord. Die aanbieding was voor een energiecontract met een duur van drie jaar, maar inmiddels zijn we toch vijf jaar verder. Je energieleverancier verlengt je energiecontract stilzwijgend wanneer je zelf geen stappen onderneemt. Veel ondernemers vinden dat niet zo’n probleem; ze zijn vaak tevreden met de service van dat energiebedrijf en vinden het allang prima dat ze niets hoeven te regelen. Zij vergeten vaak dat ze iets aan hun eigen zakelijke energiecontract moeten doen. Dat is zonde, want op die manier betaal je veel te veel voor zakelijke energie. Er is namelijk altijd ergens anders een betere deal te scoren met een lager tarief. Blijf daarom nooit hangen bij een energieleverancier maar ga altijd op zoek naar iets nieuws.

Gebruik een zakelijke energievergelijker voor de beste deal

Tijdens je actieve zoektocht naar een nieuw zakelijk energiecontract is het aan te raden om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Zo’n vergelijker is een online tool die voor jou op zoek gaat naar passende energiedeals voor je bedrijf. Hier moet je je jaarlijkse energieverbruik voor weten, evenals enkele voorwaarden en wensen. Misschien wil je bijvoorbeeld een nieuw energiecontract met groene energie of heb je behoefte aan een energiecontract met een flexibel tarief. Waar je ook voor kiest; gebruik in alle gevallen een energievergelijker zoals je die kunt vinden op Energie-Zakelijk.nl. Waarom? Heel simpel: dit soort onafhankelijke vergelijkers zoeken alle beschikbare passende deals voor jouw wensen. Dat gebeurt meestal al binnen enkele seconden en daar hoef jij niet zoveel voor te doen. Uiteindelijk bespaar je hier wel veel geld mee, dus dat is ideaal.

Let op einddatum en opzegtermijn van huidig contract

Voordat je daadwerkelijk overstapt naar een nieuw zakelijk energiecontract is het goed om te weten dat je dit precies binnen de opzegtermijn en de einddatum moet doen. Zeg je je huidige energiecontract eerder op dan de aangegeven opzegtermijn? Dan is de kans groot dat je een opzegboete moet betalen; dat is een bedrag voor de zakelijke energie die je nog af had moeten nemen volgens het energiecontract. Deze boete betaal je bovenop de kosten van een nieuw energiecontract. Je moet ook niet te lang wachten voor het opzeggen van je contract voor zakelijke energie; er is namelijk ook een einddatum te vinden in je contract. Ben je te laat met het stopzetten van je energiecontract dan mag je leverancier je contract zoals hierboven gezegd zonder dat te zeggen verlengen. Ook dat gaat je onnodig veel geld kosten. Kortom: wees precies op tijd met het opzeggen van je zakelijke energie en er is niets aan de hand. Wanneer je bovenstaande tips opvolgt, zul je zien dat je nooit te veel betaalt voor je zakelijke energiecontract.

Leave a comment