Economisch verantwoord wonen

Bij het kopen of huren van een huis komen veel kosten kijken. Een huis is namelijk bijna altijd als je erin komt niet precies zoals je wil. Misschien is de badkamer wel oud en vervallen of vind je de vloer gewoon spuuglelijk. Daarnaast betaal je natuurlijk ook de huur- of koopprijs, gas, water en licht, internet en televisie en ‘last but not least’: meubels.  Met die vele kosten is het fijn als er ook financiële meevaller tussen zitten. Hier help ik jullie natuurlijk graag een handje bij! Vandaar deze blog over hoe je het wonen iets fijner kunt maken voor je portemonnee.

Vergelijk, vergelijk en vergelijk nog eens

Het eerste wat heel belangrijk als je in een (nieuw) huis gaat wonen of je huis gaat verbouwen, is om altijd te blijven vergelijken. Denk aan het vergelijken van aannemers, loodgieters en tuinmannen. Er zit namelijk een groot verschil in prijzen, maar ook in kwaliteit. Vergelijk dus goed en kies de beste optie voor jou (en je budget) om in te huren. Maar buiten personeel, is het ook goed om met andere zaken te blijven vergelijken. Vergelijk internet bijvoorbeeld eens: Heb jij wel de goedkoopste (en snelste provider) En wat zijn de extra’s die deze provider je geeft vergeleken met die andere? En hoe voordelig is het nog als je ook ineens besluit televisie erbij te nemen? Denk daar maar eens overna! 

Pareltjes zoeken 

Mijn tweede tip is toevallig ook een van mijn hobby’s, namelijk pareltjes zoeken. Met pareltjes zoeken probeer ik jullie erop te wijzen dat niet alles in vintagewinkels of op tweedehands websites troep is. Er zitten altijd een aantal pareltjes tussen waarvan je dolgelukkig wordt als je deze vindt (en je portemonnee ook). Kijk dus eens bij een kringloopwinkel of misschien zelfs bij het grofvuil! Vaak doen mensen namelijk zomaar dingen weg gewoonweg omdat ze een mooier item hebben gevonden. En als het toch een oud maar wel nog goed item is, kan je er altijd over nadenken om een likje verf er overheen te gooien. Soms is een blik verf veel goedkoper dan een hele nieuwe tafel, stoel of kruk. 

Duur of goedkoop? 

Tot slot is het belangrijk om goed in je hoofd te houden waar je wel en waar je niet veel geld aan wil uitgeven. Sommige voorwerpen zijn nou eenmaal duur, maar hiervan wil je wel dat het lang meegaat. Voorbeelden hiervan zijn een vaatwasser, wasmachine of koffiezetapparaat. Maar van andere voorwerpen maakt het niet zoveel uit in welke prijsklasse ze je koopt. Denk bijvoorbeeld aan servies, plantenpotten en mandjes/bakjes. Natuurlijk kunnen deze dingen er iets mooier uitzien als je in een hogere prijsklasse gaat zitten, maar je kunt dit ook bewaren voor als je het budget wel hebt. Of om een keer iets moois voor je verjaardag te vragen! 

Leave a comment