Spintmijt en bloedluis bestrijden

Al sinds kind af aan werk en woon ik op een boerderij. Zo komt het dat ik goed met dier en milieu om weet te gaan. Onze familie heeft verschillende dieren waaronder kippen. Daarnaast vinden wij het leuk om in onze tuin bezig te zijn en eigenlijk brengen wij dan ook het grootste gedeelte van de dag in de natuur door. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat voor technieken wij toe dienen te passen. Zo werd ik laatst gevraagd of ik iets had tegen Spint. Natuurlijk weet ik dat! Maar ook bloedluis bij kippen is voor mij geen probleem. Lees je mee?

Spint effectief bestrijden

Spintmijt is een heel klein insect en wordt ook wel als plaaginsect gezien. Spint verspreidt zich namelijk ontzettend snel en tast planten en gewassen aan. Hierdoor sterven planten uiteindelijk zelfs en dit wil je natuurlijk niet. Spint kun je herkennen aan de lange draden die ze uitstoten. Daarnaast zie je Spint altijd met meerdere bij elkaar op een hoopje zitten. Een tip die ik je mee zou willen geven is om hiervoor roofmijten uit te zetten. Roofmijten voeden zich met Spint waardoor deze plaag binnen enkele dagen tot weken tot het verleden zal behoren. Roofmijten zijn ook nog eens goed voor het milieu en daardoor ontzettend goed om in te zetten!

Bloedluis bestrijden, hoe doe je dit?

Bloedluizen vallen onder de groep parasieten en zijn heel erg vervelend voor het dier waarop ze zich bevinden. Op de boerderij waar ik werk hebben onze kippen er af en toe last van. Ook andere reptielen kunnen helemaal met bloedluizen onder komen te zitten. De bloedluis bevindt zich in kieren van bijvoorbeeld het kippenhok en is overdag niet zichtbaar. Pas 's nachts gaat hij op pad om zich te voeden met het bloed van kippen. Ze paren en leggen eiren alsof het niks is en daarom dien je hier snel op in te spelen. Bloedluis bestrijden kan op meerdere manieren, maar ook hiervoor zou ik je willen aanraden om roofmijten in te zetten. Roofmijten kun je uitstrooien op plekken waar bloedluis zich bevindt. Ze zullen jouw kip met rust laten, maar zich wel tegoed doen aan bloedmijten (zo wordt bloedluis ook wel genoemd). 

Ik heb gemerkt dat deze twee methodes ontzettend effectief zijn. Natuurlijk kun je het zelf eens uitproberen mocht je last hebben van een van deze plagen. Ik vind het belangrijk om plaaginsecten op een natuurlijke manier te bestrijden en hoop daarom dat je deze tips ten harte zult nemen! 

Leave a comment