Hoe je het best kunt genieten van je tuin

De zomer komt eraan en dat betekent dat het weer zonnig wordt met lekker weer. Oftewel tijd om naar buiten te gaan en van de tuin te genieten. Om deze zomer nog beter gebruik te maken van je tuin bespreken we in dit artikel een aantal tips om optimaal te genieten van je tuin deze zomer.

Vul het met leven

Velen van ons hebben een prachtige tuin vol met mooie bloemen. Maar ik heb zelf altijd gevonden dat een tuin het leukst is als het gevuld is met mensen en dieren. Zelf heb ik altijd konijnen gehad. Deze konijnen zaten samen in een groot hok in de tuin en in de zomer laat ik ze graag door de tuin lopen. Maar het is natuurlijk ook leuk als jee een hond hebt om met de hond in de tuin te spelen. Daarnaast spelen mijn kinderen ook graag in de tuin aangezien we daar een trampoline hebben staan. Dit heeft ze over de jaren veel plezier gebracht.

Ga vroeg de tuin in

Het is natuurlijk welbekend om in de zomer in de avond in de tuin te gaan zitten, maar vroeg in de ochtend is ook een hele goede optie. Zeker wanneer je bijna klaar bent om naar werk te gaan waar je waarschijnlijk vooral binnen op kantoor zit is het een goed idee om nog even naar buiten te gaan en daar je kopje koffie te drinken. Een goed moment om even extra te genieten van je achtertuin.

Plant een fruitboom

Een hele leuke manier om meer uit je tuin te halen is het planten van een fruitboom. Op deze manier kun je in de zomer niet alleen genieten van je bloemen maar ook zelfgemaakt fruit plukken en opeten. En wat smaakt er nou beter dan fruit dat je in je eigen tuin gegroeid hebt.

Maak een luxe zithoek

Een andere mooie manier om extra van je tuin te genieten is het maken van een luxe zithoek. Schaf een tuinkamer aan en ga daar op warme zomeravonden lekker rondom zitten. Je kunt hier natuurlijk ook barbecueën, een echter zomerse activiteit. Nodig ook mensen uit. Als je een mooie tuin hebt is de zomer de perfecte gelegenheid om een mooi tuinfeest te geven. Je kunt dan ook mooie lampjes ophangen die ervoor zorgen dat je in de zomer nog meer geniet van je tuin.

Leave a comment