Gebruik aaltjes tegen rouwvliegjes!

Het is inmiddels bijna april en dat betekent dat we weer de tuin in gaan! Je wil namelijk in de zomer lekker kunnen genieten van de tuin zonder er op dat moment nog mee bezig te zijn. Het voorjaar is het meest geschikt om in de tuin te werken. Het is niet te warm, hierdoor zal je gemakkelijker meerdere dingen overdag kunnen uitvoeren. Wanneer je in de tuin bezig bent en je komt erachter dat je rouwvliegjes hebt dan is het verstandig om deze op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Dit kan door middel van Aaltjes. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je dit het beste aan kan pakken.

Wat zijn rouwvliegjes?

Bijna elke plantenliefhebber heeft ermee te maken. Het zijn kleine zwarte vliegjes van enkele millimeters. Meestal zie je ze eerst rond planten. Als je ze water geeft, vliegen ze van de aarde naar de lucht. Naarmate het probleem erger wordt, zijn ze meestal overal in huis te vinden. Een paar rouwvliegen in huis zijn niet erg, maar ze verspreiden zich snel. Larven kunnen uw planten ernstig beschadigen. Daarom is het erg belangrijk om tegen de vliegen te vechten. Op deze pagina lees je de meest voorkomende manieren om begrafenisvliegen te bestrijden. We hebben het over zwarte vliegen gehad, maar in formele zin zijn het muggen. Volwassen exemplaren zijn meestal niet groter dan 3 mm. De bessenvlieg begon op een ei te lijken. Deze eieren zijn rond, ongeveer 0,2 mm groot en licht romig van kleur. Ze bevinden zich meestal enkele centimeters op de top van de aarde, de bovenste laag. De snelheid waarmee de eieren uitkomen, hangt af van de temperatuur en vochtigheid van de grond, maar is meestal binnen een paar dagen. Larven die uit eieren komen, vormen een probleem. Deze larven eten van de wortels en vernietigen de plant. Hieronder vindt u meer informatie. De larve is ongeveer 6 mm lang, wit van kleur en heeft een zwarte kop. Ze bewegen op dezelfde manier als rupsen en wormen.

Bestrijden van rouwvliegjes

Je kan rouwvliegjes gemakkelijk bestrijden door middel van aaltjes. Aaltjes tegen rouwvliegjes zijn gemakkelijk online te bestellen. Hierdoor kan je precies de hoeveelheid die je nodig hebt bestellen en eventueel later bij bestellen als dit nodig is. Rouwvliegjes bestrijden kan op twee verschillende manieren: preventief en curatief. Bij preventief bestrijden van rouwvliegjes voorkom je dat de rouwvliegjes er komen. Bij curatief ben je juist bezig met het bestrijden van de al levende rouwvliegjes.

Leave a comment