Extra tijd om klussen af te maken

Iedereen kent het wel. Het is druk op het werk en de klussen thuis stapelen zich op. Af en toe doe je wat noodzakelijks maar aan de grote klussen kom je maar niet toe. Dit is toch wel jammer, want achter de drukke medewerker van je kantoorbaan waar je hard voor gestudeerd hebt schuilt een waar vakman. Maar waar haal je de tijd vandaan om eraan te beginnen. Plots had je zeeën van tijd door de coronacrisis, omdat het werk op kantoor op een laag pitje ligt. Ook mogen er maar een beperkt aantal mensen op kantoor zijn. Hoogste tijd om eens te gaan klussen dus!

Het grove werk

Ondertussen wist ik niet eens meer wat ik eerst wou doen. Ik ben maar begonnen met het leggen van nieuwe terrastegels. Die lelijke grijze stoeptegels konden echt niet meer. En je brak er bijna je enkels op. Ik ben direct met een schep aan de gang gegaan om alle tegels eruit te scheppen. Die tegels waren helemaal verzakt dus ik heb bij het tuincentrum zakken zand en een nieuw setje tegels gekocht. Daarna kon het echte werk beginnen. Met wat hulp van me kinderen heb ik de tuin afgegraven. Daar zijn we een goede dag mee bezig geweest. De volgende dag barste ik van de spierpijn in mijn rug. Dit soort werkzaamheden was ik niet gewend met mijn kantoorbaan. Ik was daarentegen vastberaden om het af te maken. Het zware werk was immers al gedaan met het graven. We hebben het zand gestort en toen konden we beginnen met het leggen van de nieuwe tegels. Wat een karwei was dat allemaal, maar het verschil met eerst is enorm.

Een vloer leggen

Na het leggen van het nieuwe terras heb ik even een aantal dagen rust genomen want de spierpijn was er niet minder op geworden. Het leggen van de tegels deed me denken aan de vloer in de woonkamer. Deze was er met de jaren ook niet mooier op geworden. Aangezien ik toch al bezig was met het grove werk besloot ik dit voort te zetten. Toen ik zocht naar quick step laminaat winkel kopen heb ik een goede deal gevonden voor 20m² laminaat met een ondervloertje erbij. Ik heb gelijk besteld en toen ze binnen waren ben ik meteen begonnen met het verplaatsen van de meubels en het leggen van de ondergrond. Ondertussen heb ik al wat ervaring met laminaat leggen dus de klus was zo geklaard. Tevreden kijk ik terug op de woonkamer en de tuin. Er is al een hoop veranderd. De volgende stap zal waarschijnlijk de keuken worden.

Leave a comment