De tuin opvrolijken met planten

Ben jij het zat om naar een kale tuin te kijken? Dan heb je de mogelijkheid om planten toe te voegen aan de tuin. Planten brengen vaak veel sfeer en vrolijkheid in de tuin. Hierdoor kun je in elk seizoen genieten van je tuin. Om er voor te zorgen dat je de juiste planten aankoopt, dan is het wel belangrijk om de tekst even door te lezen. In de tekst vind je namelijk een aantal planten die je kunt kopen.

De Toscaanse Jasmijn

Ben jij op zoek naar een klimplant die je tegen een schutting aan kunt laten groeien? Dan kun je kijken voor de Toscaanse Jasmijn. De Toscaanse Jasmijn is een uitstekende plant, die het beste groeit in het zonlicht. Toch kan een Toscaanse Jasmijn in de schaduw ook goed groeien. De bloemen van de Toscaanse Jasmijn, ruiken erg lekker. Hierdoor zal je tuin ook lekker ruiken. Doordat je de Toscaanse Jasmijn in meerdere kleuren kunt verkrijgen, passen deze planten in alle tuinen!

Informatie over de Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse Jasmijn groeit ongeveer 400 cm. Hierdoor kan de klimplant je hele heg bedekken. De Toscaanse Jasmijn, behoort tot de groenblijvende planten in de winter. Dit komt door de sterke takken. Vanaf mei, zal de Toscaanse Jasmijn weer beginnen met bloeien. Vaak duurt de bloei tot september. Dit hangt dan ook vooral van het weer af! Na september stopt de bloei van de plant. De plant dien je vaak water te geven. Ook in de winter is het belangrijk om de plant water te blijven geven. 

De Witte Jasmijn, wat is het verschil?

De Witte Jasmijn is een prachtige witte klimplant die je op kunt hangen aan de schutting. Deze plant geeft dan ook veel geur af, waardoor de gehele tuin lekker zal ruiken. Het verschil tussen deze twee planten, is dan ook enkel de kleur. Maar de kleur kan erg veel zeggen over de bloem. Vaak weet je bij kleur planten, dat de plant ook lekker ruikt! Doordat de Witte Jasmijn een gemiddelde groeier is, hoeft de plant bijna geen water. Het is wel belangrijk om de plant af en toe water te geven. Hier kan de plant in de zomer namelijk beter door bloeien. Ook deze plant overleeft de winter. De plant zal in mei we beginnen met bloeien. Het bloeden stopt in september. Wel blijft de klimplant erg vol, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om kale plekken in je klimplant.

Leave a comment