3x ruimtes in huis verbouwen

Het is tegenwoordig niet eenvoudig om een huis te vinden. Er zijn niet genoeg (sociale) huurwoningen en voor koophuizen wordt ver boven de vraagprijs geboden. Daarnaast kun je als starter lastig aan een hypotheek komen. Daarom kiezen veel mensen er in deze tijd voor om hun huis niet te gaan verkopen, maar om zelf te gaan verbouwen. Zo lang je de buurt prima vind om te wonen, kun je jouw woonplezier in het huis nog jaren verlengen door wat te gaan verbouwen. Je kunt het natuurlijk zo groot aanpakken als je zelf wilt. Wanneer je gaat verbouwen is het altijd goed om te bedenken welke klussen je zelf wil en kan doen en welke je gaat uitbesteden. De grootte van het budget speelt daar natuurlijk een grote rol bij. In dit blog lees je meer over de verbouwing van verschillende ruimtes in huis.

 

Badkamer

In plaats van het aanschaffen van een volledig nieuwe badkamer kun je er ook voor kiezen losse badkamerelementen te vervangen. Van het strippen en opnieuw opbouwen van je badkamer tot het vervangen van sanitair, het hangt natuurlijk helemaal af van je wensen en budget. Waar je in ieder geval rekening mee moet houden is de ventilatie in de badkamer, vochtwering van wanden en plafonds, eventuele vloerverwarming en de locaties voor een wateraansluiting. Deze klus is dus niet zomaar geklaard. Alle materialen die je gebruikt moeten goed bestand zijn tegen vocht en niet altijd zijn alle indelingen mogelijk. In ieder geval is het installeren van een radiator en handdoek rek een goed idee. Je kunt online zoeken naar design radiatoren badkamer en andere elementen die je nodig hebt. Een radiator houdt de badkamer op aangename temperatuur en je kunt er handdoeken op drogen. Door het mooie design vallen ze nauwelijks op als verwarming.

 

Slaapkamer

We brengen toch best wat tijd door in de slaapkamer, dus het is belangrijk dat je je er goed voelt. Hiervoor breng je soms wat veranderingen aan, maar je kunt de slaapkamer ook helemaal verbouwen. Het is altijd belangrijk om rekening te houden met de ruimte zelf. Richt je slaapkamer ruimtelijk in zodat het niet een stuk kleiner lijkt. Daarbij begin je bij de vloeren en muren als basis. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld tapijt, hout en laminaat. Iedere soort vloer heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. De muren kun je verven of behangen.

 

Keuken

Een keuken koop je vaak bij een specialist, maar je kunt er ook zelf een ontwerpen. Het belangrijkste onderdeel is de inrichting. Houd rekening met alle spullen en materialen die je in de keuken wilt gebruiken en welke functie de keuken in jouw huis heeft. Vergeet niet een loodgieter in te schakelen om leidingwerk, elektra en ventilatiekanalen op de juiste plek aan te leggen. Vervolgens kun je met een paar strakke muren en een mooie vloer beginnen aan de uitstraling van de keuken. Ga je voor een frisse kleur, behang, tegeltjes? De keuze is reuze.

Leave a comment