Groene superhelden voor in de woonkamer

Ben jij ook zo gek op planten? Maar heb je moeite om deze gezond en levend te houden? Het verzorgen van een plant is waarschijnlijk gemakkelijker dan je denkt. Aangezien planten diverse leefomgevingen gewend zijn, is het belangrijk te weten hoeveel water en zonlicht je plant nodig heeft. Sommige planten kun je het beste dicht bij het raam zetten en veel water geven, waar andere planten liever in de schaduw staan en om de week een scheutje water nodig hebben. Als je tot nu toe niet meer dan een cactus hebt kunnen laten leven, is het verstandig voor een groene superheld te kiezen die weinig onderhoud vereist.

De groene vedette: de asparagus

Wanneer je op zoek bent naar een echte natuurlijke sfeermaker, dan is de asparagus plumosus, ofwel de aspergeplant een prachtige aanvulling op jouw interieur. Deze plant heeft wat weg van een varen, en is voorzien van lichte, mossige bladeren. Het fijne van deze plant is dat hij er niet alleen erg mooi uitziet, maar ook laag in onderhoud is. Hij past vrijwel in elk huis, doordat hij prima in de schaduw met indirect zonlicht kan vertoeven. Een makkelijke manier om te zien of de plant genoeg water krijgt, is om met je vinger te voelen in de aarde. Deze plant heeft niet veel water nodig, dus met kleine scheutjes is de asparagus al snel tevreden. Wanneer de aarde licht vochtig is, weet je dat de plant voldoende water heeft.

Ook belangrijk om te weten is dat de plant matig giftig is, dus niet geschikt met huisdieren of kleine kinderen die de bladeren kunnen eten. Verder is het belangrijk dat de plant geen direct zonlicht krijgt. De plant houdt namelijk wel van een koude temperatuur en weinig zon. Perfect dus voor ons koude kikkerlandje. Mochten de bladeren geel kleuren, dan is het tijd om de plant wat verder van het raam te zetten. Zo kan de plant in alle rust weer groene bladeren krijgen.

Een groene superheld: peperomia obtusifolia

Heb je wel eens van de peperomia obtusifolia gehoord? Dat is een mond vol, dus waarschijnlijk niet. Krokodillentranen zijn of baby rubberplant wordt deze groene superheld in de volksmond genoemd. In tegenstelling tot de asparagus, houdt deze plant wel van zonlicht en voldoende water. Deze mooie plant heeft een opvallende verschijning die niet onopgemerkt blijft. De grote ronde bladeren die voorzien zijn van vrolijke patronen groen en geel fleuren iedere woonkamer op. De naam peperomia obtusifolia is afgeleid van het Grieks en staat voor ‘lijkend op pepers’. Deze exotische plant is dus familie van de peper en komt oorspronkelijk uit de Amazone jungle en Zuid- Amerika.

Deze plant is net als de asparagus gemakkelijk te onderhouden. Met één keer per week water geven ben je al klaar. Zorg altijd dat de grond direct het water krijgt, zodat het direct opgenomen kan worden. De grond mag altijd lichtvochtig blijven, zodat je zeker weet dat de plant voldoende gehydrateerd blijft. Met deze eenvoudige tips zorg je dat je zo lang mogelijk plezier hebt van deze tropische kamerplanten!

Leave a comment