Woon-eco woning

De klimaatvriendelijke woning

Een WoonEco2-woning is maximaal geïsoleerd en bovendien kierdicht. Hierdoor is het energieverbruik bijzonder laag en natuurlijk is de zeer positieve bijkomstigheid dat de woning hierdoor klimaatvriendelijk is. Een Wooneco2-woning verbruikt minder energie dan een reguliere woning. De woningen zijn niet voorzien van een gasaansluiting, dus verbrandingsgassen worden in het geheel niet verspreid. Warmte wordt geproduceerd middels een aardwarmtepomp die elektrisch wordt aangedreven. Elektriciteit wordt op een niet bewolkte dag zelf opgewekt of onttrokken aan het net. Te veel geproduceerde energie wordt terug aan het net geleverd. Water wordt met een zonneboiler in combinatie met de warmtepomp verwarmt. Een groot deel van het elektrisch verbruik wordt gecompenseerd door de energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt. En zonne-energie is 0% milieubelastend! Wonen in een WoonEco2-woning is de meest klimaatvriendelijke manier om te wonen.

Energieprijzen

Energieprijzen zullen altijd blijven stijgen. Misschien zijn ze een paar jaar stabiel, maar op de langere termijn is er altijd sprake van een stijging. De uiterst energiezuinige WoonEco2 huizen van Marsaki beperken het energieverbruik van het huis enorm door de maximale isolatievoorzieningen die zijn aangebracht en het feit dat deze woningen luchtdicht zijn.

PV zonnepanelen

Daarnaast zijn WoonEco2 huizen voorzien van een aantal PV zonnepanelen, vanaf de straat nauwelijks zichtbaar. Het dak is volledig uitgevoerd met deze PV zonnepanelen. De officiële naam voor een zonnepaneel is fotovoltaïsch of PV-paneel. PV-panelen zetten licht om in elektriciteit. Hiervoor ontvangt de eigenaar van de WoonEco2 woning een vaste vergoeding. Ook bij bewolkt weer wordt er stroom opgewekt.

Zeer lage energielasten

Door deze maatregelen wordt er bespaard op de energiekosten. Uiteraard is dit afhankelijk van het verbruik en bijvoorbeeld de gezinssamenstelling. Hoe dan ook, wonen in een WoonEco2 woning is vele malen goedkoper dan een vergelijkbaar 'standaard' huis!